tiistai 31. tammikuuta 2012

Kun karpit muuttuvat piraijoiksi

Ajattelin kirjoittaa pari sanaa aiheesta, joka on vähän kipeä ja ehkä vaiettukin. Erityisesti sosiaalisissa medioissa liikkuvien terveys- ja ravitsemusasiantuntijoiden piirissä.

Miltä tuntuu päätyä karp...piraijojen raadeltavaksi?

Karppaus - so over it?
Erehdyin viime viikolla toteamaan utopistisesti, että ehkä pahin taliban-karppaus olisi jo menneen talven lumia. Ne joita ketoosi ei ole kaatanut, jatkavat omissa oloissaan ja ne joille karppaus ei ollut portti maanpäälliseen taivaaseen, etsivät paratiisiaan jo muualta. Elä ja anna elää.

Tiesin kuitenkin karppausbuumin jättäneen suomalaiseen ravitsemuskeskusteluun jälkensä ja aiheuttaneen monelle suoranaista hiilihydraattipelkoa. Päätin siis varmuuden vuoksi tarkistaa missä pekoninpuputuksen tuputuksen osalta mennään. Elin siinä toivossa, että eihän nyt kukaan enää voi uskoa tiukan karppauksen sopivan ihan kaikille ja ihan kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Eihän? Se olisi niin 2011´s.

Niinpä...

1. Kirjoitin Iltikseen pienen karppauskriittisen pakinan.

2. Sain tuta fundamentalistikarppaajien raivon.

3. Sekä sen, ettei pakinani käsitellytkään aikansa elänyttä ilmiötä, jolle voisimme jo vähän nauraa. Karppaus on maailman vakavin asia.

4. Sain kuulla olevani ruma, lihava, ammattitaidoton, surkea kolumnisti, THL:n kätyri, keski-ikäinen, ituhippi, karppauksen kanssa flirttaileva wannabe-asiantuntija ja sairas. Mitä nyt kommenttiboksini roskalaatikkoon sekoittaneet ikinä keksivätkään.

Ja mitä sitten kävikään
En todellakaan tiedä, mutta tulipahan selväksi että tätä työtä on jatkettava. I´ll be back! Hasta la vista baby! :)

-Hiilihydraattori

______________________________________________
Huom. Tämä kirjoitus ei käsittele karppaajia yhtenä homogeenisena ihmisryhmänä. Ymmärrätte varmasti, että taiteelliset ja inhimilliset syyt rajoittavat sitä mitä yhteen blogikirjoitukseen mahtuu. Ne jotka ovat seuranneet blogia pidempään tietävät myös, että olen kirjoittanut karppauksesta myönteisiä kirjoituksia jo aivan tarpeeksi moneen kertaan.


11 kommenttia:

 1. Ei helvetti! :DD En voi kans yhtään ymmärtää noita "raivokarppaajia". Huhhuh mitä pellejä..

  VastaaPoista
 2. Sanopa muuta Aurelie. Olen yllättynyt siitä, että tämä ilmiö on laajempi kuin osasi odottaa. Moni voisi myös hieman harhoitella sisälukutaitoa. Ei näköjään auta vaikka minkälaisen disclaimerin ja selvennyksen pistäisi jutun yhteyteen. Moni kommentoi ilman että jaksaa edes lukea loppuun. :)

  VastaaPoista
 3. Haters gonna hate. Näin se vaan on. Julkisissa medioissa, joissa itse on omalla nimellään ja muut nimimerkin tai "anonymous" lätkän takaa kirjoittelevat... Noh tietäähän sen, ei se voi hyvin päättyä. Tsemppiä, kyllä me hiljaiset tajuttiin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Taina, haters gonna hate, potatoes gonna potate. :)

  Täällä on tunnelma katossa, kun olen saanut nyt käsiteltyä tämän asian. Ja taas valmis uusiin karppausjuttuihin sekä ihan muihin aiheisiin. :D

  VastaaPoista
 5. Ha ha, kävin lukemassa ja totesin että juttuhan oli erinomaisen hauska. :-)

  Ja mitä vielä, itse luulen että nythän se karppaus on vasta oikein ottamassa tuulta Suomessa. Viime viikolla huomasin uuden Karppaus-aiheisen lehdet (Fit jotain) kaupan lehtihyllyssä ja sitten on se karppiohjelma telkkarissa..

  VastaaPoista
 6. Kiitos Satu. Juttu on ollut monen karpinkin mielestä hauska, joten ehkä tässä vain on todettava vanha viisaus - sarkasmi on vaikea laji. Ehkä jopa mahdoton. :)

  Olet oikeassa, karppaus ei todellakaan ole menossa minnekään. Viikonloppuna nukahdin karppiohjelman äärelle, radiosta tuli automatkalla tänään karppiohjelmaa, joka sai kaikki autossa olijat puistelemaan päätään. Meidät on saarrettu. :D

  VastaaPoista
 7. Tää juttu iltiksessä oli llistava, mie nauroin niin vedet silmissä. Mutta ne kommentit (pyörittelee silmiään), mutta välillä kyllä nauroin niillekin :)

  VastaaPoista
 8. Heh, hyvä kuulla. :) Kyllä jotkut kommentit sai minutkin kierimään lattialla.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tsempistä Reijo. Ravintovalmentajan on tehtävä mitä ravintovalmentajan on tehtävä. :)

  VastaaPoista
 10. Käypä tutustumassa blogiini, minä en saa kirjoituksiani edes mediaan vaikka minulla on tarjota tehokkain mahdollinen ravitsemusterapia maailmassa.

  http://qmies.blogspot.fi/

  VastaaPoista