Kuvat: Miika Ihanainen
Reseptien hyvinvointitakuu: Rambo
Menu
Tervetuloa koekeittiöön, jossa kulinarisoidaan helposti ja halvalla terveellistä pikaruokaa. Tänään esittelyssä on vähähiilihydraattinen, gluteeniton, paleoliittinen ja ennen kaikkea nautinnollinen ateriakokonaisuus, jonka valmistin ystäväni Miikan kanssa. Seuraavassa tarvittavat aineet ja ohjeet.
________________________________________________________________
Valkosipulilla ja fetalla kuorrutettu uunilohi
_____________________________________________________________
Kesämökin fiilistelysalaatti
Ja ateria on valmis. Kokonaisuudesta tulee mieleen sekä joulu että juhannus, koska juuresmuusi muistuttaa hieman joululaatikoita. Sen maku täydentää erinomaisesti lohen makua ja koko komeuden raikastaa salaatin kesäinen tunnelma. Hyvää ruokahalua ja oloa!
Ps. Jos haluat, että tuunaan jonkin perinteisen ateriakokonaisuuden terveellisemmäksi versioksi, laita toivomuksia kommenttiosioon.
Reseptien hyvinvointitakuu: Rambo
Menu
- Valkosipuli-feta-uunilohi
- Juuresmuusi (perunamuusin VHH-korvike)
- Salaatti (josta tulee mieleen kesä <3)
Tervetuloa koekeittiöön, jossa kulinarisoidaan helposti ja halvalla terveellistä pikaruokaa. Tänään esittelyssä on vähähiilihydraattinen, gluteeniton, paleoliittinen ja ennen kaikkea nautinnollinen ateriakokonaisuus, jonka valmistin ystäväni Miikan kanssa. Seuraavassa tarvittavat aineet ja ohjeet.
________________________________________________________________
Valkosipulilla ja fetalla kuorrutettu uunilohi
- lohifile
- fetajuustoa (vuohen ja lampaanmaidosta valmistettu on parasta, Mevgal-merkkinen laktoositonta)
- valkosipulia (paljon!)
- mustapippuria
- merisuolaa
- sitruunamehua
- Leikkaa loheen viiltoja, joihin asettelet valkosipulin ja fetajuuston.
- Ripottele fileiden päälle merisuolaa ja mustapippuria.
- Paista lohi 175 asteisessa uunissa kypsäksi (uunin lämpötila voi olla korkeampi, mutta alhaisemmassa lämmössä kalan rasvahapot ja rakenne säilyvät parempina)
- Purista tarjoilun yhteydessä kalan päälle sitruunan mehua.
- 2 porkkanaa
- pieni lanttu
- merisuolaa
- voita (vapaaehtoinen)
- ruohosipulia
- Viipaloi porkkana ja lanttu pieniksi paloiksi kypsymisen nopeuttamiseksi.
- Höyrytä kattilassa hyvin pienessä vesimäärässä kypsiksi.
- Laita joukkoon maun mukaan merisuolaa ja voita.
- Muussaa kokonaisuus sauvasekoittimella ja ripottele päälle ruohosipulisilppua.
_____________________________________________________________
Kesämökin fiilistelysalaatti
- puolikas punasipuli
- pari tomaattia
- puska vihreää salaattia
- lohkare fetajuustoa
- mustapippuria
- loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä
Ja ateria on valmis. Kokonaisuudesta tulee mieleen sekä joulu että juhannus, koska juuresmuusi muistuttaa hieman joululaatikoita. Sen maku täydentää erinomaisesti lohen makua ja koko komeuden raikastaa salaatin kesäinen tunnelma. Hyvää ruokahalua ja oloa!
Ps. Jos haluat, että tuunaan jonkin perinteisen ateriakokonaisuuden terveellisemmäksi versioksi, laita toivomuksia kommenttiosioon.
Jos kokeilette tätä reseptiä tai keksitte jonkin kivan variaation, niin kirjoittakaa ihmeessä palautetta.
VastaaPoistaTuunaa Big Mac -ateria terveellisemmäksi. Mitä jäljelle? :-D
VastaaPoistaHehee, loistava idea! Vetäydyn koelaboratoriooni tutkimaan asiaa. Kun tuotekehittely on saatu päätökseen, voi McDobalds alkaa konsultoida mua. ;)
VastaaPoista:-)
VastaaPoista