keskiviikko 10. elokuuta 2011

Tykätkää musta ;)Perustin yritykselleni facebook-sivun. Suosittelen likettämistä, jos haluat pysyä ajan tasalla minun ja firmani edesottamuksista. Voit tykätä tuolla:

Hyvinvointivalmennus Avalonia

________________________________________________
Kuva:
Image: Master isolated images / FreeDigitalPhotos.net

4 kommenttia:

 1. saapiko sinulta kysyä täysin aiheeseen liittymättömän kysymyksen? :) jospa sinä osaisit vastata, suomi24:sta en saanut millään vastausta.. elikkäs mimmonen psykologin vaitiolovelvollisuus on? koskeeko alaikästäkin? jos saan aikaseksi varata ajan pitääkö niiden ilmottaa siitä vanhemmille jos on vaikka esim. itsetuhoinen? ja minne se aika kannattais varata, nuorten psykiatriselle poliklinikalle ei tässä kunnassa pääse ilman lähetettä, eikä koululla taida olla koulupsykologia.. mitä pitäis tehdä, ja uskallanko ylipäätään varata ajan, vai ilmottaaks ne vanhemmille?

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys! Mielestäni on todella tärkeää, että nuori uskaltaa varata ajoissa ajan erilaisten murheiden selvittämiseen ennen kuin tilanne menee pahemmaksi. Avun saamisen esteenä ei saa olla pelko ilmoituksesta vanhemmille.

  Suosittelen käymään/soittamaan nuorisopsykiatrian poliklinikalle ja mainitsemaan samalla, että tarvitset ajan etkä halua ilmoitusta siitä vanhemmille. Henkilökunta varmasti neuvoo sinua siellä ja auttaa lähetteen hankkimisessa.

  Psykologin keskustelujen yksityiskohtainen sisältö on vain nuoren ja psykologin välinen asia. Jos osastohoitojakso tulee ajankohtaiseksi, on tästä luonnollisesti keskusteltava huoltajien kanssa, mutta se on jo ihan toinen juttu kuin psykologin kanssa toteutettavat tapaamiset!

  Laitan tähän nyt linkin myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton ilmaisten puhelin- ja nettipalvelujen esittelyyn. Niiden kautta saat tukea ja neuvoja täysin luottamuksellisesti ja nimettömänä: http://www.mll.fi/nuorille/lnpn/

  Toivottavasti tämä selvitti asiaa ja saat pian varattua ajan jonnekin. Voimia tilanteesi selvittelyyn!

  VastaaPoista
 3. kiitoksia vastauksesta! soitin tänään nuorisopsykiatrian poliklinikalle ja minun tapauksessa olisi pakko ilmottaa vanhemmille, koska olen alaikäinen ja vaaraksi itselleni. pitää siis odottaa vielä puolitoista vuotta että olen täys ikäinen ja sitten varata aika tk:lle ja pyytää lähetettä. pitää kattoa jos joskus soittaisin tuonne mll puhelimeen, enpä olisi muistanut sitä jos et olisi laittanut linkkiä, kiitos myös siitä! :)

  VastaaPoista
 4. Moi,

  Näissä voi tosiaan olla kunta/kaupunkikohtaisia eroja, jotka perustuvat käytännön sanelemiin linjavetoihin kun epäillään, että nuorella on itsemurhariski. Normaalisti alaikäisyys ei kuitenkaan estä täysin itsenäistä asiakkuutta.

  Suomessa on muuten tuon MLL:n palvelun ohella valtakunnallinen kriisipuhelin: http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/valtakunnallinen_kriisipuhelin
  sekä tukinet: https://www.tukinet.net/

  Näissäkin voit asioida anonyymisti.

  Pidähän huolta itsestäsi ja kaikkea hyvää sinne. Kiitos myös hyvästä kysymyksestä. Kirjoitan tästä aiheesta jossain vaiheessa vielä tarkemmin tänne blogiin, niin siitä voi olla apua muillekin nuorille.

  VastaaPoista