torstai 16. joulukuuta 2010

Vihreää noituutta ja taikaliemiä - esittelyssä vehnänorasmehu



Matkamme raakaravinnon syövereihin jatkuu seuraavaksi tutustumisella kaikkein tehokkaimpiin eliksiireihin. Olen valikoinut nautittavaksenne vain parasta, sillä kiireisen, urbanisoituneen shamaanin ei kannata haaskata aikaansa tai rahojaan mihinkään muuhun. Tässä osassa aloitamme supervoimien hankkimisen juomalla, jonka valmistusaine on vehnän jyvistä kasvatettu oras. Katsotaanpa miksi orasmehu pääsi taikaliemien hall of fameen.

Vehnänoras fact file

  • Ravintoarvot: Vitamiinipitoinen ydinohjus tykittää suoraan suoniisi runsaasti betakaroteenia, B, C-, E ja K-vitamiineja, erilaisia mineraaleja, hivenaineita, aminohappoja, entsyymejä (joilla on kivoja nimiä, kuten superoksididismutaasi), flavonoideja sekä lehtivihreää. Kaikkia vehnänoraan vaikuttavia tekijöitä ei vielä tunneta ja olennaista voi olla myös tehoaineiden yhdessä muodostama synergistinen kokonaisuus.
  • Klorofyllin huikeita ominaisuuksia: Lehtivihreä eli klorofylli ehkäisee ja parantaa tulehduksia, edistää maksan toimintaa ja tehostaa solujen uusiutumista. Klorofylli nopeuttaa esimerkiksi kehon sisäisten ja ulkoisten haavojen paranemista hillitsemällä bakteerien kasvua ja stimuloimalla uuden kudoksen muodostumista. On myös tutkimusnäyttöä siitä, että klorofylli suojelee soluja röntgensäteiden sekä joidenkin syöpää aiheuttavien kemikaalien vaikutuksilta. Klorofyllin lisäksi vehnänoraan antioksidantit auttavat soluja taistelussa säteilyä ja karsinogeeneja vastaan.
  • Ihon kaunistaminen ja vanhenemisen ehkäiseminen: Vehnänoraalla on kaiken muun hyvän lisäksi hehkeysvaikutuksia, sillä sen ravintoaineet suojelevat ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta sekä uudistavat solukkoa. Laboratoriossa ei voida kehitellä ylihintaista kasvovoidetta, jolla olisi tarkalleen samanlaisia vaikutuksia. Muistakaa beibet, että sisäinen kauneus on muutakin kuin kulunut fraasi. 
  • Vaikutus veriarvoihin: Orasmehun avulla on mahdollista kohentaa veren hemoblobiiniarvoja. Yhdessä rautalisän kanssa tällä hemohessiä luonnollisemmalla tökötillä aikaansaadut tulokset ovat olleet vaikuttavia. Klorofylli muistuttaa rakenteeltaan veren hemoglobiinin rakenneosasta, hemiä, mutta tämä ei ole ainoa syy siihen, miksi orasmehu ehkäisee anemiaa. Lukuisat vitamiinit ja mineraalit edistävät myös osaltaan terveen veren muodostumista. Alla kuva hemistä ja klorofyllistä, jotka eroavat merkittävästi ainoastaan keskusatomin osalta. Kaunista.

  • Hedelmällisyys: Eläinkokeissa vehnänoraalla on todettu olevan hedelmällisyyttä lisääviä vaikutuksia, joista osa voi liittyä runsaaseen K-vitamiinipitoisuuteen. Huhutaan että lähi-idässä maanviljelijät käyttävät vehnänorasta saadakseen steriilit lehmät ja sonnit jälleen pelikuntoon.  
  • Kyllä kani tietää: Itselläni oli vuosia sitten kaksi rakasta pupukaveria. Joka ikinen kerta vehnänorasta nähdessään he saivat hepulin. Yhtä voimakasta vaikutusta ei ollut koskaan millään muulla ruoka-aineella, joten jos tarvitaan voimia koikkelehtimiseen, vehnänoras toimii paremmin kuin spiidi.  
Tässä oli vain muutamia vehnänorasmehun myönteisiä vaikutuksia, joten olemme tekemisissä todellisen kauneus- ja terveys-cocktailin kanssa. Myös omat kokemukseni ovat olleet erittäin kiehtovia. Joka kerta vetäessäni huiviin shotin (siis orasmehua), koen välittömän kirkkaan, selkeän hetken. En osaa vielä antaa tälle ilmiölle eksaktia fysiologista selitystä. Mikäli kyseessä on placeboefekti, ihmettelen miksen ole saanut samanlaista mistään muusta kokeilemastani huipputerveelliseksi väitetystä nesteestä. Taidan jatkaa asian selvittämistä tutkijankammiossani.

Huomenna opastan kädestä pitäen yksinkertaisimmat keinot valmistaa tätä elinvoiman vihreää nektaria, joten toivottavasti innostuit vehnänoraasta ainakin vähän. Jos tietoiskuni ei riittänyt, niin tässä vielä vaikuttavaa propagandaa.

Kuva: http://www.giveittomeraw.com/photo/organic-peppers-tomatoes/next?context=user

________________________________________________________________
Lähteet:
http://www.wheatgrass.com/book
http://www.jarvikyla.fi/yrtit/?tuote=vehn%E4noras
http://www.ehow.com/about_5057457_brain-cancer-wheatgrass.html

Kuvalähteet:
http://i2.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/-1/lens3498952_1238005346witchcraft13.jpg

11 kommenttia:

  1. Bloggaajana voin vain kadehtia tuota kuviesi käyttöä. Silkkaa parhautta.

    Ja sitten se kysymys: Miten tämän vihreän litkun lipittäminen eroaa suhteessa vaikkapa spirulinasta saataviin hyötyihin? Olen nimittäin miettinyt että sitä voisi kokeilla, mutta jos nyt vedät spiruliinat kanveesiin, niin seuraan sinua viitoittamallasi vihreiden viiksien tiellä.

    VastaaPoista
  2. Noin terveellisen mehun täytyy olla inhimillisen käsityskyvyn ylittävän hirvittävän kauhistuttavan kamalan makuista tavaraa. Tai sitten siinä on jokin muu jekku: se pitää nauttia peräsuolen kautta tai jotain muuta yhtä lystikästä.

    VastaaPoista
  3. "jos tarvitaan voimia koikkelehtimiseen, vehnänoras toimii paremmin kuin spiidi" :D Mainiota tekstiä, muuta ei voi haastaa.

    Noin olen käsittänyt että raa'asta oraasta ei tulisi normaalin ihmisen kulinaarisesti nauttiman, mutta itse kyllä jollain omituisella tavalla pidän tuon tökötin mausta.

    VastaaPoista
  4. Jerppuli: Olet lukenut ilmeisen kiltisti Ann Wigmoresi. Vehänorasta voi toki nauttia kukin mistä suunnasta tykkää, mutta suosittelisin kuitenkin ottamaan sen putken...sieltä jostain ja tekemään mieluummin drinkin, johon tulee tämän oraan lisäksi hyvänmakuisia aineksia. Sitruuna taittaa hyvin oraan imelyyttä ja mikä tahansa kiva hedelmä parantaa yleisvaikutelmaa.

    Simo: Visuaalisesti asioita hahmottavat ihmiset ymmärtävät toisiaan. Spirulinassa on monia tehoaineita, mutta se on kuitenkin kuollutta jauhetta, jonka solutasolla imeytymisestä ja tehosta tahtoisin saada nykyistä parempaa näyttöä. Jos ruoansulatus ei pilko kunnolla spirulinan soluseinämiä, eivät aineesta mitatut tehoaineet kauheasti hyödytä. Tuore on myös aina eri asia kuin kuivattu pölisevä jauhe. Sen olen todennut ihan omaa oloa seurailemalla.

    Itse kokeilisin jotain laadukasta spirulinajauhetta ja kuulostelisin tuleeko siitä hyvät sävärit. Ohessa tekisin myös oraasta shotin aina silloin, kun siihen on aikaa. Näin kummankin kasvin hyödyt tulisivat käyttöön.

    VastaaPoista
  5. Anonyymille:

    Kiitos kannustuksesta. :D

    Oras sellaisenaan on tosiaan liian kovaa kamaa ihmisen makuhermoille. Jos kulinaarista elämystä tavoitellaan, niin ainakin mulle semmoisia ovat tarjoilleet oraskoktailit, joiden joukkoon on mehustettu hedelmiä. Eräs kaverinikin sanoi kerran, että pitää orasmehun ominaismausta.

    VastaaPoista
  6. Venhänorasmehuhan on tosi hyvää, makeaa tavaraa. Ainoa, mikä sen nauttimista useammin estää on vaivalloinen ja tilaavievä viljely- & puristusprosessi.

    VastaaPoista
  7. Nautin juuri muutama tunti sitten vehnänorasmehun, jonka valmistus vei liioittelematta vain minuutin. Tuo ominaismaku taitaa jakaa mielipiteet. Itselleni imelyys aiheuttaa ällötystä, mutta oikeisiin aineksiin sekoitettuna se toimii!

    VastaaPoista
  8. Moi. Millainen on kaupasta ostettujen jääpalojen ravintoarvo. Jos on laiska tai ei voi kasvattaa itse. Onko jääpalat ihan vedätystä? TV. Marko

    VastaaPoista
  9. Hello Marko!

    Jaapalat ovat oikein hyva vaihtoehto omatekoiselle mehulle. Sanoisin kuitenkin ettei, se kovin iso homma ole itse surauttaa valmiista puskista litkua vaikka sauvasekoittimella. :) Kaikkein huonoimpina vaihtoehtoina voi nauttia jauheita eika niissakaan vikaa ole, joskin tuore mehu painii omassa sarjassaan.

    VastaaPoista
  10. Highvay... joo olen kysynyt meiltäpäin niitä puskia ja ei missään mitään. Voikohan niitä tilata jostain ja sit pakastaa. No täytyy odotella kevättä ja kokeilla kasvattaa ite. Olen joskus lukenut veriryhmäperäisestä dietistä jossa kerrottiin, että A ryhmän täytyis noudattaa kasvisperäistä ruokavaliota. Kana, kala olivat parhaimmat lihan korvikkeet. Mitä mieltä? Eikö silloin orasvihreä ole parasta )) tv. Marko

    VastaaPoista
  11. Niita kandee kasvattaa itse kevaalla ja kesalla ja sit pakasta, mut kaikenlainen vihrea kelpaa. Ala siis huoli, vaan kayta vihermehuun mita satut saamaan. Ja muutenkin suosi vihreita vihanneksia. Tekee kylla iholle hyvaa ja muutenkin esim. maksalle. :)

    Oon sita mielta veriryhmadieetista, etta sinansa kiva idea, mutta vailla tieteellista pohjaa. En siis suosittele kellekaan. Muuten kylla kannatan yksiloityja ruokavalioita. :)

    VastaaPoista