perjantai 2. joulukuuta 2011

Molkosan - edullinen eliksiiri

Viime viikolla kuulin ilouutisen. Vogel on tuonut tänä vuonna markkinoille täysin laktoosittoman Molkosan-heratiivisteen. Olen totaalisen laktoosi-intoleranttinen, joten innostuin vasta nyt kokeilemaan tehojuomaa, jonka nimeen monet ovat vannoneet jo vuosia. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Katsotaanpas mistä Molkosanissa on kyse ja kuinka mainostetut efektit toimivat minun kohdallani.Molkosan heratiiviste
 • Valmistetaan luomumaidosta, jota tuottavat Sveitsin Alpeilla laiduntavat lehmät.
 • Sisältää runsaasti L+maitohappoa, joka auttaa tasapainottamaan suoliston bakteerikantaa.
 • Vahvistaa puolustusjärjestelmää tarjoamalla suoliston hyville bakteereille paremmat kasvuolot (vastustuskyvyn juuret ovat suolistossa)
 • Edistää suoliston toimintaa ja voi helpottaa närästysoireita.
 • Vilkastuttaa nestekiertoa.
 • Tasaa verensokeria.
 • On täysin laktoositon ja kaloriton.
 • On hapanta, joten kannattaa välttää hampaiden harjaamista käytön jälkeen.
 • Sopii myös kasvovedeksi.
 • On hinnaltaan todella edullista (esim. 200 ml pullo lähtee 4,90-5,90 eurolla) ja löytyy hyvin ruokakaupoistakin.
 • Käyttö: n. 1 rkl lasilliseen vettä ja se on siinä.

Molkosania on saatavilla myös Molkosan Vitality -juomajauheena, johon on lisätty kuitua, appelsiiniaromia ja vihreä tee -uutetta. Tämän pakkauksen voi ottaa matkalle mukaan jääkaapissa säilytettävää nestemäistä molkosania paikkaamaan. Jauhetta voi ripotella esim. jogurtin joukkoon tai sekoittaa mehuun. Tai vaikka nykyään nuorten miesten (krapulassa) kovasti suosimiin Rainbown tai Lidlin tehojuomiin. ;)

Omat havaintoni

Aloitin Molkosanin käytön viikko sitten. Tuntui että vatsassa oli rauhallisempi meininki jo seuraavana päivänä. Erityisesti olosuhteet huomioiden (matkailua, ruisleivän palauttaminen ruokavalioon) voisin sanoa, että vau. On mennyt huomattavan paremmin kuin yleensä. En enää yhtään ihmettele, että tämä tuote on ollut Vogelin legendaarinen kestosuosikki vuodesta toiseen.

Mitä tulee aineenvaihdunnan vilkastumiseen, olen huomannut ettei nestettä keräänny kehoon läheskään yhtä helposti kuin yleensä varsinkin "tähän aikaan kuukaudesta". Verensokeristani en tiedä, mutta happamilla asioilla on todettu olevan verensokeria tasaavaa vaikutusta. Jatkan ehdottomasti käyttöä ja suosittelen valmistetta jo edullisuuden tähden jokaiselle terveydestään ja kauneudestaan innostuneelle.

_____________________________

Facebook sivuni

Image: Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net

Taloudelliset kytkökset: Sain ilmaiseksi kokeiluuni yhden pienen Molkosan-pullon. Unohdin sen vegaanisiskoni jääkaappiin. Terveisiä ja anteeksi sille suunnalle. Ostin lähikaupasta sitten uuden pullon ihan itse ja hehkutan tätä juttua kaikille, koska harvemmin löydän mitään näin halpaa ja tehokasta.

6 kommenttia:

 1. Hmm... Mitä maitohappoa esim hapankaalissa on? Voisiko siitäkin saada samanlaisia hyötyjä?

  VastaaPoista
 2. Maitohappokäytetyissä tuotteissa, kuten just hapankaalissa, jogurteissa ja muissa on L+maitohappoa. Hapankaali on hyväksi, kuten monet muutkin hapatetut tuotteet. Niissä voi vaan bakteerikanta vaihdella, joten en ihan kaikille suolistovaivaisille suosittele hapankaalia sekalaisen mikrobikannan takia.

  Tällaiset säännöllisesti otettavat Molkosanin tyyppiset tuotteet ovat parempia, koska käyttö on sitten päivittäistä ja tuote sisältää just sitä mitä lupaa. Kylkeen vielä hyvä maitohappobakteerivalmiste, niin päästään jo pitkälle.

  Mua kiinnostais tosi paljon kokeilla niitä Ohhiran probiootteja. Oisko sinulla kokemusta mitä niistä on tykätty. Ystäväni sanoi, että tujua kamaa on.

  VastaaPoista
 3. Ei mulla mitään kummempaa tietoa niistä ole :o

  VastaaPoista
 4. Ok, aattelin jos oisit sattunut kokeilemaan. En kauheasti tunne "oikeita ihmisiä", jotka ois noita syöneet. :)

  VastaaPoista
 5. Molkosanissa on runsaasti L+ maitohappoa, enemmän jopa kuin hapankaalissa.
  http://www.vogel.fi/molkosan/uusi-molkosan.php

  VastaaPoista
 6. Todella hapanta, ainoa vika, ei ainakaan illalla kannata ottaa.

  VastaaPoista