maanantai 17. kesäkuuta 2013

Onnellinen minäsuhde

Kallisarvoisinta mitä voit tehdä hyvinvointisi lisäämiseksi, on opetella nauttimaan omasta seurastasi. Sitä on tarjolla vuodesta toiseen. Se on laadukasta. Lisäksi "me, myself and I" on lopulta elämäsi tärkein ihmissuhde.Istuskelen parhaillaan suosikkikahvilassani. Aivan yksin. Siirryin tänne jo pari tuntia sitten mukanani kaikkea jännää. Kolme uutta psykologiaan liittyvää kirjaa, jotka huusivat nimeäni Suomalaisen hyllyiltä. Viivadiagrammeja varten shoppailemani pieniruutuinen vihko, jonka avulla alan tehdä tutkimusta naisen (mm. minun) tunne-elämän logiikasta. Kuppi latte macchiatoa, jonka tilaan aina. Toivoisin että sen saisi täyteen pelkkää kahvivaahtoa, jota rakastan.

Olen onnellinen. Jos jaksaisin kaivaa diagrammikaavioni esille, merkitsisin pisteen huippulukemiin. En tiedä voisinko olla enää onnellisempi, jos edessäni istuisi rakas ystävättäreni, komea mies tai tärkeä liikekumppani.

Ehkä tästä on hyvä aloittaa. Kaivan sen vihon esille ja tajuan, että ennen kuin tutkimukseni siitä mikä tekee ihmisen onnelliseksi on alkanutkaan, olen selvittänyt vastauksen.

Mitä asioita sinä teet mieluiten yksin? Mitä haluaisit tehdä yksin, mutta et ole vielä uskaltanut?

Omalla listallani ovat nyt alkuun elokuvissa käyminen, baariin lähteminen, syöminen ja mökkeily - onnellisesti yksin. 

6 kommenttia:

 1. Hyvä kirja ja hiljainen huone. Niistä on onnellisuus tehty. Ehkä myös bonarina lasi hyvää valkkaria. -Iipu

  VastaaPoista
 2. Nyt olet onnellisuuden ytimessä. Hakeudun kohta sohvalle kirjakasa seuranani ja kuulin ilouutisen - voin nauttia hiljaisuudesta yksikseni tämän illan. Sait minut etsimään valkoviiniä. Mutta koska sitä ei välittömästi löytynyt, kaadoin viinilasiin muuta kuplivaa ja otin mansikan tuosta pöydälle ilmaantuneesta tuokkosesta.

  Bonariksi sopisi myös Fresita-mansikkakuohari.

  VastaaPoista
 3. TOTTA, Sillä esim. ei ihminen nauti vaikkapa matkalla Pariisista, vaan NAUTTII ITSESTÄÄN Pariisissa !!! Ajatelkaa , näin se vaan on.

  VastaaPoista
 4. Hienosti sanottu Leo. Minä pyrin nyt nauttimaan itsestäni kirjastossa ja ajatuksistani, kun luen inspiroivia kirjoja. :)

  VastaaPoista
 5. Tämähän osui aika jännästi, kun koen vihaavani ja inhoavani itseäni aika monessa suhteessa.

  Kuitenkin tuossa mainitsemasi asiat ovat kovin arkipäiväisiä minulle ja joista jopa pidän; baarissa, elokuvissa, syömässä yksin käyminen. Ongelma ei ole siinä, etteikö seuraa olisi, mutta helpoiten kuitenkin lähden yksin jonnekin, sen itseni kanssa jota inhoan.

  VastaaPoista
 6. Todella kiehtova näkökulma, että nuo asiat tulevat joltain noin luontevasti. Hienoa. Sekin on kiehtovaa (toki surullista myös), että inhoat seuraasi, jossa pystyt olemaan kuitenkin noin luontevasti.

  Kiinnostaisi selvitellä erilaisten itsevihasta kärsivien kohdalla, kuinka monella tapaa tuollaiseen tilanteeseen voi päätyä ja ennen kaikkea miten siitä pääsee eteenpäin.

  VastaaPoista